پنجشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۱ - ۱۸:۰۲
دین و فقه‌ دینی بنیان‌گذار موازین حقوق بشر دوستانه است

رییس دفتر تبلیغات خراسان رضوی گفت: دین و فقه دینی بنیانگذار قواعد و موازین حقوق بشردوستانه است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد حجت‌الاسلام‌ و المسلمین مسعودی در دومین همایش اسلام و حقوق بین‌الملل بشردوستانه گفت: در روزگار معاصر بیش از هر زمان دیگر نسبت میان دین با عرصه‌های مختلف حیات بشری چالش و پرسش وجود دارد.

وی افزود: در مواجهه نوین دین‌داری با پرسش‌ها و چالش‌ها، آنچه سهم گسترده و مهمی را به خود اختصاص داده‌است، نسبت میان دین و دنیا به عنوان قطعه‌ای از دیرینته‌ترین دغدغه‌های بشر می‌باشد.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در ادامه به دوران ظهور اسلام اشاره کرد و افزود: اسلام در زمانی ظهور یافت که از تاریک‌ترین و غم‌انگیزترین تاریخ بشر بوده است که هیچ حمایتی از منازعات از غیر نظامیان، زنان، کودکان، پیران و بیماران وجود نداشت.

وی خاطرنشان کرد: در چنین روزگاری اسلام ظهور کرد و رسالت خویش را خداپرستی و طاغوت‌گریزی، تزکیه و تعلیم، رستگاری جاودانه، برقراری قسط و عدالت در عرصه‌های مناسبات انسانی، داوری عادلانه و رفع اختلافات و برداشتن غل و زنجیرها در مسیر سعادت بشر معرفی نمود.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین مسعودی به اهمیت حقوق انسان در اسلام اشاره کرد و گفت: آموزه‌ها و تعالیم اسلام تمامی عرصه‌های مناسبات انسانی را درنوردیده و اندک چیزی را دراین باره فروگزار نکرده است، احکام اقتصادی و مناسبات مالی، حقوق جزا، دستورات قضایی، تعیین خطوط اساسی سیاست خارجی و داخلی، تعیین دایره آزادی‌های انسان که برای هر یک تعریف خاص داشته را بیان نموده است.

رییس دفتر تبلیغات خراسان رضوی تصریح کرد: دین و فقه دینی، بنیان‌گذار قواعد و موازین حقوق بشردوستانه است که همان نگاه دینی و فقهی که مبتنی بر اصولی چند در قرآن و سنت و دریافت‌های فقیهان و عالمان در طول تاریخ دیانت و فقاهت بوده است.

وی خاطرنشان کرد: اصل حرمت و کرامت بشری، اصل عدالت، برابری و نفی تعیین در قبال رفتار ظالمان صلح و همزیستی مسالمت‌آمیز،‌تقوا و احسان و حرمت جان بشر و... در اسلام به عنوان حقوق انسان بسیار مورد تاکید قرار گرفته است.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین مسعودی در ادامه به مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته است اشاره کرد و اظهار داشت: امروزه مطالعات، مذاکرات و گفتمان‌هایی از این قبیل، هر چند مطالعاتی برون‌فقهی و از جنس معرفت‌های درجه دومی است به فقه و دستگاه تفقه به مثابه یک دانش زنده و پویا از بیرون نگاه می‌کند، لاکن بر مباحثات درون فقهی تقدم داشته است.

گفتنی است، هدف از برگزاری این همایش در مشهد مقدس را که با حضور، اساتید حوزه و دانشگاه، پزشکان و صلیب سرخ، برگزار شد تبیین مفاهیم و پژوهش در زمینه نظارت اسلام در مورد مبانی حقوق بشردوستانه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha